Menu Sluiten

Duurzaamheid

Duurzaamheid en MVO

In onze drukkerij hanteren wij een duurzame werkwijze. Dat doen wij op verschillende manieren:

ISO 9001:Kwaliteitszorg

Met de borging van goed beschreven processen heeft DPN Rikken Print het ISO 9001 certificaat behaald.

ISO 14001:Milieumanagement

DPN Rikken Print heeft een milieumanagementsysteem waarmee risico's voor het milieu worden beheerst en de wereld om ons heen wordt beschermd. Onze maatregelen zijn gecertificeerd met ISO 14001.

Afvalreductie

Afvalstomen die ontstaan uit de productie van drukwerk worden gescheiden ingezameld zodat ze recycled kunnen worden. Ook door de juiste technische inrichting en de inzet van printing on demand om de productie te stroomlijnen, zorgen we ervoor dat we minder afval produceren.

Milieu

Waar we zonder kwaliteitsverlies bio-inkten kunnen gebruiken doen we dat. Daarnaast hebben we ook apparatuur die CO2-neutraal produceert. Steeds meer papiersoorten zijn 100% gerecycled.

De aanpak op dit gebied is gecertificeerd met ISO 14001.

Duurzame inzetbaarheid personeel

Eén van de belangrijkste krachten in de drukkerij is ons personeel. In het traject “duurzame inzetbaarheid” is door middel van onder andere gesprekken, teamsessies en coaching door de aanwezigen gewerkt aan het versterken van bruikbare vaardigheden voor nu én in de toekomst.

Op teamniveau zien we een verbeterde communicatie en organisatie waarin duidelijkere afspraken worden gemaakt en vastgelegd. Dit project is mede gefinancierd met middelen uit het ESF.

Bijdrage aan de maatschappij

DPN Rikken Print draagt graag maatschappelijk haar steentje bij:

  • We zijn vertegenwoordigd in diverse ondernemersclubs
  • We sponsoren diverse initiatieven in de regio
  • We zijn een SBB-Erkend Leerbedrijf.